Ce sunt tuburile cu ultraviolete (UV) si unde se folosesc

Unde se folosesc tuburile cu radiatii ultraviolete (tuburi UV)

Echipamentele dotate cu tuburile cu ultraviolete se folosesc la reducerea poluarii olfactive cu mirosuri organice si sintetice, prin intermediul oxidarii UV, din aerul emanat de bucatariile comerciale, liniile de prelucrare a alimentelor sau din procesele de prelucrari mecanice, tratarea lemnului cu creozot si multe alte procese de productie.

Ce sunt radiatiile ultraviolete

Radiatiile ultraviolete (mentionat ca lumina ultravioleta, lumina UV, radiatii UV sau lumina neagra) sunt radiatiile electromagnetice cu o lungime de unda mai mica decat cea a luminii vizibile, dar peste cea a radiatiilor X. Ultraviolet inseamna dincolo de violet.

Violet este lumina vizibila cu lungime de unda mai scurta. Chiar daca ochiul uman nu poate vedea radiatiile ultraviolete, este clasificat ca radiatii optice, la fel ca lumina vizibila si radiatii infrarosii, de aici si inducerea in eroare cu termenul “lumina UV”.

La fel ca lumina vizibila si radiatia infrarosie, puteti refracta, reflecta, transmite, absorbi si difracta radiatiile UV. Lungimea de unda a radiatiilor ultraviolete variaza de la 1 nm la 380 nm.

In octombrie 2006, compania Rentschler REVEN a testat si instalat, primele sisteme UV complet noi. De atunci am folosit doar un singur tub UV cu viata foarte lunga, din cuart sintetic cu un strat interior, asta inseamna un singur tub in loc de mai multe tuburi care sunt instalate in spatiul de evacuare a aerului.

Tuburi ultraviolete eliminare mirosuri

In primul rand aceasta solutie ofera o mai bună accesibilitate si o inspectie mai usoara a intregului spatiu de evacuare a aerului. Un avantaj decisiv este acela ca tubul are o putere de intrare de 170 de wati, decat cei aproximativ 40 de wati de care au nevoie sistemele convenționale.

Este mult mai usor de instalat decat suportii de sustinere conventionali cu trei sau patru tuburi, pentru ca tubul este sustinut doar de doi suporti.

Tuburile REVEN folosesc amalgam in loc de mercur. Radiatia UV in tub nu este generata de mercur pur, ci de aliaj amalgam, care ofera o performanta UV de 10 ori mai mare!

Am ajustat tuburile noastre cu amalgam la variatiile de temperatura din hote de extractie din bucatariile profesionale si am reusit sa atingem o temperatura a sticlei de aproximativ 130 grade Celsius a tuburilor.

In consecinta, variatiile de temperatura din aer de +/- 30 grade Celsius nu mai afecteaza performantele generarii de ozon. Variatiile de temperatura a mediului ambiant au un impact mult mai mic asupra tuburilor noastre decat asupra tuburilor convenționale care folosesc mercur de joasa presiune.

Ce inseamna tuburi cu amalgam si cum te ajuta

Amalgamul este un aliaj format din unul sau mai multe metale care este combinat cu mercur. Avantajul principal al amalgamului este ca presiunea vaporilor de mercur din amalgam este mai mica decat mercurul singur (la aceeasi temperatura).

Tuburi ultraviolete pentru eliminarea mirosurilor

Acest lucru a permis proiectarea lampilor cu amalgamuri plasate in mod corespunzator, care urmează să fie dezvoltate cu niveluri de putere mai ridicate, care altfel ar fi excesive (si ar duce la o intensitate mai scazuta), cu mercur lichid pur si temperaturi ridicate.

Cum scapi de mirosurile din hala de productie sau din bucatariile profesionale

Singurele solutii prin care reusesti sa scapi de mirosurile din hala de productie sau din bucatariile comerciale, sunt echipamentele dotate cu tuburi ultraviolete (UV) sau echipamentele dotate cu carbune activ.

O alternativa mult mai buna la carbunele activ, este filtrul RGN99 pe care noi il folosim, acesta fiind dotat cu granule de inalta performanta, care reduce mirosurile prin oxidarea moleculelor de miros din aerul exhaustat, cu ajutorul permanganatului de potasiu si zeolit din roci vulcanice.

Adevarul despre aerul evacuat fara miros

Aerul poluat, urat mirositor, evacuat in urma prelucrarii alimentelor sau productiei acestora, poate provoca o multime de probleme in zonele urbane si in cele din urma, poate conduce la retragerea licentei de operare.

Un numar tot mai mare de producatori de echipamente de ventilatie recomanda instalarea sistemelor UV pentru eliminarea materiei mirositoare din fluxul de aer. Aceste sisteme cuprind tuburi UV care sunt instalate in hote sau plafoane.

Datorita ozonului generat de tuburi, radiatiile UV pot neutraliza materia mirositoare, cum ar fi particulele de grasime si compusi aromatici prin oxidare (numita si arderea rece). Citeste mai mult

By | 2017-12-27T13:00:37+03:00 august 14th, 2015|Bucatarii profesionale, Eliminare mirosuri|1 Comment

About the Author:

Sunt consultant in filtrarea aerului industrial, specializat pe filtrarea vaporilor de ulei si emulsii. Ajut companiile sa isi rezolve problemele cu calitatea aerului oferindu-le solutii si echipamente premium fabricate in Germania la comanda, in vederea scaderii cheltuielilor inutile pe care acestia le au cu consumabilele, firmele de curatenie, firmele de mentenanta, aerul irespirabil din fabrici si multe altele. Am participat pana acum la 5 traininguri de specialitate pentru filtrarea aerului industrial organizate in Germania si Anglia, de catre compania Rentschler REVEN.

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.