Sanatatea personalului expus aerului din fabrica ta

Sanatatea personalului expus aerului din fabrica ta

Angajatii tai se asteapta si merita un loc de munca unde nu trebuie sa fie expusi la riscuri din punct de vedere al sanatatii.

Cea mai mare provocare cu care se confrunta producatorii de astazi este atragerea si pastrarea angajatilor talentati.

Nu risca sa pierzi oameni buni din cauza calitatii aerului din fabrica ta!

Sanatatea personalului expus este cel mai important factor atunci cand vine vorba de achizitionarea unui sistem de filtrare a aerului industrial.

Potrivit studiilor, praful fin (PM10) este materie descompusa in particule cu dimensiuni mai mici de 10 µm, care poate contine metale grele sau dioxine.

In procesele de prelucrare, particulele care sunt considerabil mai mici de 10 µm, ar putea aparea datorita lubrifiantilor de racire utilizati la diferite instrumente.

Comparatia cu un fir de par uman ilustreaza diferenta in dimensiune dintre o particula de cinci micrometri si un fir de par uman. Un volum de aer de 1000 metri cubi poate contine concentratia PM 10 pana la 500 de grame.

Praful fin si aerosolii cu diametrul mai mic de 5.0 µm prezinta un factor de risc ridicat asupra personalului expus. Odata inhalate, particulele ajung in plamani si pot cauza afectiuni respiratorii severe, cum ar fi astmul sau fibroza pulmonara. Mai mult decat atat, ele pot cauza tipuri variate de cancer.

Particulele fine intra de asemenea in esofag sau sunt absorbite prin porii pielii. Nu este de ignorat efectul lor daunator asupra echipamentelor si instrumentelor sensibile, cladirilor sau chiar mediului inconjurator.

REVEN isi fundamenteaza designul si dimensionarea echipamentelor pentru a asigura o activitate conform limitelor de expunere la locul de munca.

Nu risca sa pierzi oameni buni din cauza calitatii aerului din fabrica ta!

Vezi aici problemele de purificare a aerului din spatiul tau industrial!

By | 2017-12-27T13:00:42+03:00 aprilie 2nd, 2015|Compania REVEN, Sanatatea in munca|0 Comments

About the Author:

Sunt consultant in filtrarea aerului industrial, specializat pe filtrarea vaporilor de ulei si emulsii. Ajut companiile sa isi rezolve problemele cu calitatea aerului oferindu-le solutii si echipamente premium fabricate in Germania la comanda, in vederea scaderii cheltuielilor inutile pe care acestia le au cu consumabilele, firmele de curatenie, firmele de mentenanta, aerul irespirabil din fabrici si multe altele. Am participat pana acum la 5 traininguri de specialitate pentru filtrarea aerului industrial organizate in Germania si Anglia, de catre compania Rentschler REVEN.

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.