X-CYCLONE – separator de vapori ulei rezistent la incendii

X-CYCLONE – separator de vapori ulei, rezistent la flacari si scantei

Bazata pe decenii de experienta in domeniul separarii mecanice in tehnologia de ventilatie, compania REVEN din Germania a dezvoltat un sistem aflat in stransa legatura cu aceasta industrie si anume sistemul de separare mecanica X-CYCLONE.

Tehnologia prin care compania REVEN a revolutionat filtrarea aerului industrial, este unica in lume datorita eficientei sale, fapt pentru care, in anul 2013, compania a primit certificatul ”Dr.-Rudolf-Eberle”, care ii recunoaste aportul inovator.

Ce face mai exact. Particulele de ulei si emulsii aflate in suspensie, sunt separate mecanic printr-o miscare circulara in interiorul X-CYCLONE, uleiul depunandu-se pe peretii de aluminiu sau inox.

Vezi prezentarea VIDEO pentru a intelege cum functioneaza

Rezistenta la incendii a sistemului X-CYCLONE

Pentru a determina rezistenta la incendii a tehnologiei X-CYCLONE, REVEN a optat pentru testarea expunerii la flacara in acord cu UL 1046. UL 1046 este un standard american pentru testarea capacitatii de rezistenta la flacara a echipamentului, adica echivalentul standardelor germane TÜV.

Termenul UL (Underwriters Laboratories) se refera la procedura de testare a capacitatii de rezistenta la flacara a separatoarelor si filtrelor de ulei.

Vezi cum a descurs testul in urmatorul VIDEO

De ce Reven isi testeaza elementul de baza RXZ in conformitate cu testul UL?

Pentru ca UL 1046 este unul din putinele standarde la nivel mondial care descrie o procedura de testare a capacitatii de rezistenta la flacara. Pana la momentul respectiv, aceasta capacitate a fost cu greu testata sau demonstrata in vreun fel.

Elementele RXZ (componenta a sistemului X- CYCLONE) sunt expuse la testul de flacara timp de 3 minute.

Desi standul de test este inundat cu aer de la un ventilator, flacarile sunt ”blocate” de separatorul de maxima performanta RXZ.

Aceasta inseamna ca aerul poate circula liber prin elementul de baza RXZ, in timp ce flacarile sunt blocate. Separatoarele REVEN X-CYCLONE au trecut cu brio testul UL.

Pentru profilele si elementele de baza X-CYCLONE, iti oferim garantie pe viata!

Citeste mai multe despre tehnologia X-CYCLONE.

By | 2017-12-27T13:00:42+03:00 aprilie 6th, 2015|X-CYCLONE|0 Comments

About the Author:

Sunt consultant in filtrarea aerului industrial, specializat pe filtrarea vaporilor de ulei si emulsii. Ajut companiile sa isi rezolve problemele cu calitatea aerului oferindu-le solutii si echipamente premium fabricate in Germania la comanda, in vederea scaderii cheltuielilor inutile pe care acestia le au cu consumabilele, firmele de curatenie, firmele de mentenanta, aerul irespirabil din fabrici si multe altele. Am participat pana acum la 5 traininguri de specialitate pentru filtrarea aerului industrial organizate in Germania si Anglia, de catre compania Rentschler REVEN.

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.