Strunguri CNC dotate cu echipamente REVEN pentru filtrarea vaporilor de ulei si emulsii

Mai jos gasiti cateva strunguri CNC dotate cu echipamente premium REVEN, montate in ultima perioada.

Clientii care au ales REVEN, ne-au confirmat ca urmatoarele echipamente pe care le vor achizitiona, o sa fie tot REVEN deoarece sunt eficiente, nu au nici-un fel de cheltuiala cu ele, nu necesita mentenanta, trag debitul de aer care scrie pe ele, au un consum de curent extraordinar de mic (comparativ cu alte echipamente), au indicator de spalare a filtrelor, asadar nu trebuie sa le verifice constant si au mai observat ca este un echipament industrial premium in adevaratul sens al cuvantului (functioneaza in 3 schimburi ca uns, cum s-ar spune) care isi merita investitia.

Doua strunguri CNC Citizen Cincom k16 VII-2008

Am montat un echipament de filtrare vapori ulei REVEN X-CYCLONE seria C-2 (vezi pagina de prezentare) care are un debit de aer filtrat de 800 m3/h care sa deserveasca doua strunguri CNC Citizen Cincom k16 VII, amandoua folosind ulei ca si lichid de racire si lubrifiere.

In acest caz echipamentul a fost dotat cu un aglomerator de particule din fibra de sticla si inox, plus un separator mecanic X-CYCLONE. Aglomerarea particulelor de ulei se face mult mai bine in fibra de sticla decat in inox asa cum se foloseste la emulsie.

filtrare-vapori-ulei-strung-cnc-Citizen-Cincom-k16-VII-2008-01

filtrare-vapori-ulei-strung-cnc-Citizen-Cincom-k16-VII-2008-02

Filtrare vapori ulei strung CNC Citizen Cincom

Am vizitat clientul dupa aproximativ 3 luni de functionare a echipamentului, pentru a vedea cum se prezinta. La acel moment avea 1266 de ore de functionare si nu a fost nevoie de nici-un fel de interventie pe toata aceasta perioada.

Am verificat aglomeratorul de particule din fibra de sticla si separatorul mecanic X-CYCLONE si am observat ca se mai puteau folosi inca aproximativ 3 luni, inainte de a fi spalate.

Presupun ca ai aflat pana acum despre filtrele noastre din inox, aluminiu, fibra de sticla (in functie de aplicatie) care DOAR se spala, nimic nu se schimba. Daca nu, vezi filtrele X-CYCLONE si aglomeratoarele de particule.

Ca o scurta paranteza, poate te intrebi cum adica doar de spala ?!

Da, se scot din echipamentul premium REVEN, se lasa in apa cu detergent aproximativ 15-20 de minute, iar ulterior se spala cu jet de apa (daca mai e si calda, e perfect). Practic singura ta cheltuiala este cu un detergent (3.5 lei), poate fi el si de vase daca nu vrei sa dai banii pe altul industrial 🙂

Filtrare vapori ulei strung CNC Citizen Cincom

Operatorul care lucreaza pe aceste strunguri, ne-a spus ca inainte sa montam echipamentul, stergea de ulei strungurile, pardoseala si celelalte suprafete, o data la 2-3 zile. Dupa montaj, a ajuns 2 luni timp in care nu a facut nici-un fel de curatire a suprafetelor, iar acum nu mai sta cu geamurile si usile deschise.

Probabil si tu alegi varianta ieftina, deschizi usile si geamurile pentru aerisire, doar ca nu se aeriseste asa bine cum crezi. Vara intra caldura in hala (si trebuie sa racesti cu aer conditionat) si iarna iese caldura din hala (trebuie sa incalzesti).

Asta daca ne raportam doar la energia termica, fara sa aducem in discutie sanatatea angajatilor, angajati care fac firma ta sa mearga si care si-ar dori un loc de munca sanatos si primitor.

Avem si un articol cu 10 motive pentru care recomandam sa achizitionezi echipamente de filtrare

Doua strunguri DMG CTX 510 ECO

Proprietarul firmei care detine aceste doua strunguri a facut comparatii intre un echipament REVEN X-CYCLONE seria C si celelalte oferte primite si a ales fara sa stea pe ganduri REVEN-ul. Daca inca nu ai vazut infograficul comparativ, te invitam sa il vezi aici

Dupa ce a achizitionat doua echipamente REVEN X-CYCLONE seria C-2 pentru cele doua strunguri DMG si le-a testat aproximativ 2 luni, am primit comanda pentru inca doua echipamente, tot aceeasi serie, acestea fiind montate pe strunguri CNC Nakamura Tome si DMG 1035 V ecoline, doar ca am uitat sa facem poze.

Din ce am inteles, aproape toate masinile CNC din aceasta fabrica o sa fie dotate cu echipamente REVEN.

Acum pe buna dreptate, de ce sa cheltuiesti in loc sa investesti banii?

De ce sa iti cumperi un echipament care nu vine cu nimic nou, care practic te obliga sa iti faci abonament la filtre HEPA, bureti, materiale filtrante ? Nu cred ca iti convine sa dai aproximativ 150-190 euro o data la 1-2 sau 3 luni, inmultit cu numarul de filtre si echipamente pe care le ai.

Sa ne intelegem, perioada de schimbare estimata, este in functie de procesul de prelucrare si numarul de schimburi pe care se lucreaza.

Filtrare vapori ulei strung CNC DMG 510 Ecoline

Filtrare vapori ulei strung CNC DMG 510 Ecoline

Strung CNC DOOSAN Lynx 200LC

La aceasta fabrica a fost destul de amuzant.

Ei detin echipamente de filtrare aer de la mai multe firme, nu stiu de ce, poate au vrut sa vada diferenta intre ele, poate ca unele au venit gata montate pe CNC-urile achizitionate, cert este ca suntem majoritatea firmelor de filtrare intr-o hala.

Cand am intrat noi in contact cu ei si le-am explicat toate caracteristicile, avantajele si beneficiile pe care le au daca isi cumpara un echipament premium REVEN fabricat in Germania, nu ne-au crezut ca poate exista asa ceva.

A fost nevoie sa le trimitem 1 luna in teste un echipament de 800 m3/h pentru a fi siguri ca nu suntem si noi tot ca ceilalti, cu toate ca si-au dat seama ca suntem diferiti.

Dupa luna de teste l-au achitat pentru ca era clar. Am inteles ca urmeaza sa schimbe si restul de echipamente.

Au existat unele discutii din partea lor cum ca se aprinde ledul rosu, doar ca nu erau fitrele curatate (spalate) bine, iar senzorul nostru de debit detecta asta.

Ne-am intors dupa o perioada de timp pentru a vedea ce mai face atat clientul cat si echipamentul, dar si pentru a face masuratori asupra debitului de aer, cu anemometrul si am demonstrat din nou ca ce promitem, asta primeste clientul.

Echipamentul nostru folosit aproximativ 4 luni, extragea un debit de 806 m3/h. Pana aici nimic nou, stiam ca avem o scula performanta si nu ne este frica de nici-un test.

Surpriza a venit de la echipamentul de filtrare montat pe freza CNC alaturata. Pe el scria ca are un debit de 1250 sau 1500 m3/h, nu mai stiu exact. Am masurat cu acelasi anemometru si au rezultat 255 m3/h extractie. Al nostru nu avea filtrele spalate, filtrele lor erau neschimbate, deci ambele erau folosite.

Update august 2016. Clientul a mai comandat inca 2 echipamente premium REVEN X-CYCLONE seria C (800 m3h/) si ne-a informat ca urmeaza sa mai achizitioneze si altele.

Filtrare vapori ulei strung cnc Doosan Lynx

Filtrare vapori ulei strung cnc Doosan Lynx

Filtrare vapori ulei strung cnc Doosan Lynx

Filtrare vapori ulei strung cnc Doosan Lynx

Filtrare Vapori Ulei Strung Doosan Lynx 220 LC

Strung CNC GOODWAY GLS-2000L

Operatorul care lucreaza pe acest strung CNC s-a imbolnavit de la vaporii de emulsie, incat a ajuns la spital de nenumarate ori pentru a face tot felul de investigatii si pentru a obtine tot felul de tratamente.

Probleme aparute: temperatura foarte ridicata, infectie puternica in corp, infectie la plamani, testele indicau valori foarte crescute, ficatul era foarte gras, frisoane, urinare cu sange, trigliceride foarte mari, cheaguri de sange, dureri de nas si altele.

Nimeni nu crede ca operatorii si muncitorii din fabrici se imbolnavesc de la emulsie si ulei, pana cand acestia se imbolnavesc si aduc rezultatele analizelor care spun totul.

Filtrare vapori emulsie strung CNC Goodway 2000L

Filtrare vapori emulsie strung CNC Goodway 2000L

Incinta are dimensiunile 1600 x 1050 x 1300 mm, iar in urma calculelor a rezultat un necesar de 764.4 metri cubi pe ora de aer filtrat. Am ales echipamentul premium REVEN X-CYCLONE seria C-2 care are un debit de 800 m3/h.

Am vorbit dupa aproximativ 2 luni cu operatorul care lucreaza pe acest strung si mi-a confirmat faptul ca s-a rezolvat problema cu particulele de ulei din zona de lucru, iar acum nu mai sunt probleme.

CTX 310 ECO DMG ECOLINE si CTX 310 GILDEMEISTER

Echipament filtrare vapori ulei strung cnc ctx 310 ecoline

Echipament filtrare vapori ulei strung cnc ctx gildemeister

TORNOS DELTA 20/4 II

Filtrare vapori ulei strung CNC Tornos delta 20-4

Filtrare vapori ulei strung CNC Tornos delta 20-4

Filtrare vapori ulei strunguri CNC Tornos Delta

TRAUB TNL 12 si CITIZEN

In aceasta fabrica am montat un echipament premium REVEN X-CYCLONE seria C-2 (800 m3/h) care deserveste doua strunguri Tornos TNL 12 si CITIZEN, deoarece dupa masuratori si calcule, ambele s-au incadrat in acest debit de aer filtrat.

Echipamentul este dotat cu aglomerator de particule din fibra de sticla si inox, deoarece se foloseste ulei pur in procesul de prelucrare.

S-au decis sa cumpere deoarece in hala de prelucrari mecanice, aerul era imbacsit cu ulei, iar angajatii isi desfasurau activitatea intr-un loc care nu era sanatos.

Strung Citizen dotat cu echipament de filtrare vapori ulei

Strung Citizen dotat cu echipament de filtrare vapori ulei

Strung TRAUB TNL 12 dotat cu echipament de filtrare vapori ulei

Strung Citizen dotat cu echipament de filtrare vapori ulei

Strung Citizen dotat cu echipament de filtrare vapori ulei

Daca vrei sa venim pana la tine pentru a analiza problemele pe care le ai cu uleiul si emulsia, pentru a iti prezenta concret care este cea mai buna solutie de pe piata, dar si sa iti facem o estimare a costurilor, atunci completeaza formularul sau suna-ne la 0737.624.882

Vezi comparatia intre echipamentele REVEN folosite de catre proprietarii de CNC-uri pentru filtrarea vaporilor de ulei